20 років з любов'ю до Вас!
Доставка квітів по всьому світу
+380 (352) 52 53 57, +380 (97) 058 95 94 пн-пт: 8.00-20.00, нд: 8.00-18.00
Сьогодні: Четвер, 28 Березня 2024

Галереї

Новини

30.06.2008

Виставка ірисів "Ірида 2008"

Стало доброю традицією зустрічати літо барвистим розмаїттям ірисів.

З 3 до 10 червня у м. Тернополі, в Салоні квітів „Ігор” пройшла ювілейна 10-та виставка ірисів „Ірида - 2008”.

 

 

Щоразу хочеться представити якомога більше сортів, показати новинки, котрі з`явилися у цьому сезоні; не забути давніх улюбленців, розкрити іриси у всьому розмаїтті барв і форм.

Виставка, де зібрані поряд сотні квіток дає змогу наочно побачити той шлях, котрий пройшли селекціонери за останнє десятиліття, змінюючи тоненькі пелюстки на неначе вирізані скульптором, сильно гофровані „воскові” стандарти та фоли розкішних, справді королівських квіток.

Цього року потішили цвітінням новинки нашої селекції: величний чорно-фіолетовий з коричневими борідками СТАРИЙ ДЗВОНАР, білий АПОСТОЛ, чорнильно-аметистовий сильногофрований гігант АВТОГРАФ ДЛЯ ТЕБЕ, ніжно-блакитний ПОНАД ХМАРАМИ.

 


 

Незмінним успіхом користуються „класичні шедеври”: американські володарі медалі Дайкса - фіолетовий ДАСКІ ЧЕЛЛЄНДЖЕР, рожевий БЕВЕРЛІ СІЛЛЗ, чорний БІФО ЗЕ СТОРМ, білосніжний МЕЗМЕРАЙЗЕР.

Особливу увагу у відвідувачів привертають і сорти, котрі потрапили у наші колекції з Південної півкулі ( „австралійці” ). У нас вони не тільки гарно адаптувались, а й внесли в розмаїття ірисів нові барви – так у сорту КОФФІ УІСПЕРС білі стандарти (верхні пелюстки) та кавово-коричневі фоли (нижні пелюстки), у ІН ЗЕ СТАРС – фоли рожево-кавові. Не залишив нікого байдужим і красень ДЕКАДЕНС з золотисто-абрикосовими стандартами та червоно-пурпуровими з абрикосовими кружевами фолами.

Проведення виставки вимагає багато зусиль, коштів і часу. Проте, коли бачиш захоплені очі відвідувачів, коли на виставку приїжджають шанувальники з усіх куточків України, щоб потрапити на свято ірисів,- і таких людей стає все більше; коли чуєш захоплені розповіді, як квітують на присадибних ділянках придбані у попередні роки іриси, - отримуєш натхнення для подальшої роботи.

Виставка закінчилась, але залишилися люди, зачаровані красою цих розмаїтих і невибагливих квітів, котрі своїм цвітінням розпочинають літо...   www.irises.com.ua